Milano Erkek Moda Haftası
Donatella Versace, Milano Erkek Moda Haftası’nın açılışında yaptığı konuşmada 2009 bahar/yaz koleksiyonunu Barack Obama’ya ithaf etti. ABD’nin yeni başkanını (Versace bu ithafı yaparken Obama henüz adaydı) “günün adamı” olarak niteleyen modacı, daha sonra Times gazetesine verdiği röportajda “Obama değişimi temsil ediyor, moda da değişim üzerinedir. Mevcut düzene meydan okuyan insanları seviyorum” dedi.
Milano’daki etkinlikten kısa bir süre önce ise New York’un önde gelen “moda kutsal kitaplarından” Paper son sayısını Obama’ya adadı ve dergide yeni başkanın stilini yansıtan kıyafetleri tanıttı. Hem de zenci mankenler üzerinde!
Görünen o ki Obama dünyanın siyasi ve ekonomik dengelerini etkilemekle kalmayacak, trendleri de kısa sürede dönüşüme uğratacak. Bu, “öteki” etiketlerine rağmen başkanlık koltuğuna oturması kadar, kilit kavramını “değişim” olarak seçmesinden de kaynaklanıyor. Uzun yıllar WASP kültürün yaşamdan zevk almayı engelleyen değerleri altında kısıtlanan, muhafazakârlık ve ahlaken doğruluk kavramlarını kutsallaştırarak hareket alanlarını daraltan insanlara “değişim” sözcüğü sihirli bir değnek etkisi yapacak. İçlerinde biriktirdikleri “kısıtlanmışlık” duygusunu kısa sürede alt etmek için yeni başkandan cesaret bulacaklar. Bu yüzden Obama ABD’den başlayarak dünyaya yayılan bir şekilde “ikonoklast” (put yıkıcı) rolü oynayacak.
kadinhaberleri.com
Yorum Yap
Zorunlu Giriş Yapan Yorum Gönder

Son Yorumlar